You are what You Eat - avoid fruit and nuts  - Jim Davis

                                                                                                                                                                    

           

Vem är jag?

Emigrerad PiteBo som naturaliserats till BästkustBo. Här bor jag med min lilla härliga och stökiga familj; spelande make, hårdrockande Herr C, bokskrivande Micro, ett eget svansbarn och ett som saknar officiell status. Neh, sen sommaren 2012 körde han ner klorna i vår mylla o bestämde sig för att stanna....

 Gissa vem av dem som är killen..?

 

Arbetar som syrra på akutmottagning och hobbyjobbar med tårtor. Önskar ibland att det vore tvärtom.

Började med detta lilla hantverk när sonen Herr C var liten - ville försöka göra en lite annorlunda tårta och försöka pynta den med något han speciellt gillade just då. Tror att det blev napin och gojen... Det var ganska skoj och med födelsedagarna växte "kraven". Hittade en då liten källarshop i Kungälv som sedermera expanderade till www.tartdecor.se och som sedan blivit min huvudleverantör. Företar dock en del otrohetsaffärer med en del brittiska on-linebutiker - verktyg och färger kostar tyvärr schaber!

Det är verkligen ett hantverk ( Tur det eftersom jag faktiskt egentligen ogillar att baka...) Det tar normalt mellan sju till tio timmar att göra en normal tårta, och arbetet sprids över fyra till sju dagar. Är det bröllopsläge med 60 - 80 bitar sticker minst ett dygn i arbetsinsats.

Äggen kommer från mina egna glada trädgårdshönor och allt modellerat och "marcipanlock" är egentillverkad Sugarpaste, en sockerdeg.

Det är en härlig liten hobby, förr när jag tecknade och målade hamnade konstverken i byrålådan ( Det finns en gräns för hur mycket egenmålat man vill ha på väggarna - för mig var gränsen tre..:

H

  

                                                              Orientalen Casey framför brasan           -                                Vyer från mitt barndomshem

 

Dagens "konstverk" kickar samma belöningssystem i undetecknads hjärna men fortsätter sedan glädja genom att bli ögongodis för en stund och sedan användas - ätas upp!

Tilltalar min lutherska uppfostran.

Extrakul om tårtan kan förstärka minnet av den festivitet den är gjord för, att den bidrar till att folk kommer ihåg just den dagen.

 

Maria Med till skillnad från Hon Utan...